feestelijke(makkelijke) chocolademousse

7 30 0 5
Aantal personen:
  • 220 gr creme anglaise(maak je zelf of koop je zo)
  • 270 gr room
  • 200 gr chocolade van min 53% cacao
  • 100 gr melk en idem room voor de creme anglaise
  • 2 st eidooiers en 20 gr suiker voor de creme anglaise
  1. Doe de melk en room samen in een pan en breng aan de kook. Klop ondertussen de dooiers los met suiker. Roer een beetje hete melk door het dooier mengsel en giet het dooiermengsel vervolgens bij de hete melk. Blijf kloppen tot de room bindt en zorg dat de temperatuur niet hoger wordt dan 83°c. Los de in blokjes gebroken chocolade op in de crème en koel snel af door de pan in een pan met ijskoud water te zetten.
  2. Klop de room half op en werk snel door de volledig afgekoelde chocoladecrème. Laat tenminste 4 uur opstijven in de koelkast.
hildeke3105