Feestelijke gratin met Franse kaas

2 50 0 5
Aantal personen:
  • 800 gr aardappelschijfjes voorgekookt
  • 4 grote uien in dunne ringen
  • 1 ei
  • 1 dl melk
  • 250 gr camembert of brie
  • 2 dl kook of slagroom
  • pezo en wat nootmuskaat
  • 25 gr boter
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bak de uien glazig in het grootste deel van de boter. De rest van de boter is voor het invetten van de ovenschaal.
  3. Leg dan afwisselend een laagje aardappelplakjes en laagje uiringen in de schaal en kruid elke laag met pezo en wat nootmuskaat. werk zo alles in laagjes op.
  4. Klop het ei los met de melk en de room. en giet dit geheel over de ui en aardappelschijfjes.
  5. Dek de schaal af en plaats de schaal in het midden van de voorverwarmde oven voor ca 35 minuten .
  6. Snij alvast de camembert in plakken .
  7. Neem na 35 minuten de schaal uit de oven en verdeel de plakjes camembert erover.
  8. Plaats de schotel weer in de oven voor ca 10 à 15 minuten totdat de camembert begint te kleuren.
  9. Serveer de gratin met een frisse gemengde salade of ... naar wens met een lekker stukje vlees of vis.
Love to Cook