Feestelijke gekoelde macadamiasoep

4 30 0 5
Aantal personen:
  • 200 gr macadamia noten ongezouten en omgebrand grof gehakt
  • 1 middel grote aardappel in stukjes
  • 1/2 prei alleen het lichte deel in fijne ringen
  • 1/2 ui gehakt
  • 500 ml bouillon
  • 150 ml slagroom
  1. Deze gekoelde macadamianotensoep heeft een hele bijzondere smaak en is een perfecte amuse in een mooi meerdere gangen diner.
  2. Verwarm de oven voor op 180'C en verdeel 2 eetlepels van de noten over de bakplaat en rooster ze tot ze goudbruin zijn. Hak fijn en bewaar ze. Doe de aardappel, prei, ui en bouillon in een grote steelpan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes koken tot de aardappel gaar is. Neem de pan het vuur en laat licht afkoelen.
  3. Voeg de rest van de macadamianoten toe en pureer de soep in gedeelten glad in de keukenmachine (met de staafmixer gaat het ook goed). Roer er de room door en breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen en zet dan in de koelkast om door en door koud te laten worden.
  4. Serveer gekoeld in glaasjes of kommetjes, besprenkel met wat hazelnoot- of walnootolie en bestrooi met de geroosterde noten.
  5. Caroline Brouwer
Love to Cook