Feestelijke bladerdeegbootjes gevuld met mozzarella,parmaham en pijnboompitjes

44 20 4 5
Aantal personen:
  • 4 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • 4 plakjes parmaham
  • 1 bol (buffel) mozzarella
  • 1 handje pijnboompitjes
  • zwarte peper vers gemalen
  • honing
  1. Laat de vierkante plakjes bladerdeeg ontdooien.
  2. Smeer ze diagonaal in met vloeibare honing, en leg bovenop de honing enkele plakjes mozzarella en parmaham
  3. . Bestrooi met pijnboompitten en zwarte peper.
  4. Vouw twee hoeken naar elkaar toe en druk aan zodat je een bootje krijgt.( Zie foto) Zet de bladerdeeghapjes een twintigtal minuten in de oven op 200°.
  5. Serveertips:
  6. Zet de bootjes op een bedje van rucola en garneer met wat reepjes zongedroogde tomaatjes of gehalveerde kerstomaatjes of plakjes tomaat met wat verse basilicumblaadjes.
  7. Leuk ogend en gemakkelijk en natuurlijk ook een lekker voor of tussengerecht bij een dineetje.
Love to Cook