Feestelijk spetterende cheesecake

1 40 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 1 pakje gemberkoekjes
  • 2 -3 el gesmolten Solo (30-45 ml)
  • 250 ml room
  • 1 doosje roomkaas (200 g)
  • 1 blik gecondenseerde melk (385 g)
  • 125 ml citroensap
  • 12 fancy glazen
  • eetbare glitters
  • 12 vuurwerksterretjes
  1. Doe de koekjes in een keukenmachine en laat ze fijnmalen tot kleine kruimeltjes. Voeg er de gesmolten Solo aan toe en vul elk glas met 1 à 2 eetlepels (15 à 30 ml) van het mengsel. Plaats de glazen daarna in de koelkast.
  2. Neem een kom en doe er de room, de roomkaas en de gecondenseerde melk in. Meng alles nu samen met een mixer tot het beslag dikker wordt. Voeg daarna het citroensap toe en mix opnieuw.
  3. Haal de glazen uit de koelkast en vul ze met het roommengsel. Plaats ze nadien opnieuw in de koelkast zodat het beslag kan opstijven (minstens 4 uur).
  4. Versier elk glas net voor het opdienen met wat glitters en plaats er telkens een vuurwerksterretje in.
  5. Steek het vuurwerksterretje aan en dien onmiddellijk op.
Solo
Meer inspiratie

PatisserieNagerecht