Fazantfilet met appelen en Calvados

55 60 3 5
Aantal personen:
  • 4 fazantfilets
  • 2 appels
  • 150 ml wildfond
  • 2 dl kookroom
  • 0,75 ml calvados
  • eventueel allesbinder
  • boter
  • peper & zout
  1. Breng in een steelpan de fond en de kookroom aan de kook en reduceer de hoeveelheid op een zacht vuurtje tot de helft. ( kan wel een ½ uurtje duren)
  2. Fazantfilet schoonmaken, peesjes, vliesjes en eventueel achter gebleven hagel verwijderen.
  3. Fazant bestrooien met zout en peper en in boter ongeveer 2-3 minuten bakken.
  4. Fazantfilets overdoen in ovenschaal en ongeveer 8 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 120 Gr.C.
  5. Daarna warm houden tot het uitserveren.
  6. Voeg de calvados toe aan het bakvet, roer de aanbaksels los. Pas op dat de vlam niet in de pan slaat !
  7. Voeg de ingekookte room toe en laat nog even doorkoken.
  8. Blijft de saus te dun, maak hem dan iets dikker door wat allesbinder toe te voegen.
  9. Was de appels en snijd deze in schijfjes. Verwijder eventueel eerst het klokhuis met een appelboor.
  10. Bak de appel schijven in wat boter gaar.
  11. Leg de appelschijven op voorverwarmde borden, trancheer de fazantfilets in drie stukjes ( of laat ze heel) en leg deze op de warme appel.
  12. Schep er wat van de calvadossaus op.
  13. Serveertip: lekker met Zuurkool met boerenjongens walnoten en spekjes
  14. .
Sambaatje