Fazantenfilet met donkere Leffe

33 30 3 5
Aantal personen:
  • 600 gr fazantenfilet
  • 100 gr gerookte spekblokjes
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 20 gr vetstof
  • wild kruiden
  • 20 gr bloem
  • 33 cl donkere leffe
  • 25 gr bruine suiker
  1. Men kruid de stukjes fazantenfilet met de wildkruiden. Men doet vetstof in een stoofketel en laat dit heet worden. men legt de fazantenfilet in de zeer hete vetstof en schroeit de filet aan beide zijden dicht. Vervolgens haalt men de filets uit de pan en plaatst men deze even op de zijkant. Vervolgens fruiten we de spekblokjes en de ui aan totdat ze mooi bruin zijn geworden. Vervolgens voegen wij de fazantenstukjes terug bij in de ketel. men overgiet het geheel met de bloem en roeren dit goed door elkaar. Daarna overgieten we het geheel met de donkere leffe en voegen er ook de bruine suiker aan toe. We plaatsen de deksel op de ketel en laten even verder garen totdat de fazantenfilet in het midden nog iets rozig is. We nemen de filets uit de pan en laten afgedekt even rusten. Ondertussen laten we de saus even verder inkoken tot de gewenste dikte. Daarna kunnen we dit serveren.
  2. HEERLIJK met spruitjes en witloof in de oven in spek gewikkeld.
gilbertkeuren