Fazant met lauwwarm appelslaatje

15 75 3 5
Aantal personen:
  1. 2 jonge fazanten
  2. 1dl gevogeltebouillon
  3. 1/2 kg aardappelpuree Fresh Selection
  4. 1/2 groene kool, in reepjes gesneden
  5. 100g gerookte spekblokjes
  6. 2 jonagold appels
  7. 1 verpakking florette smulmix
  8. 1 takje rozemarijn
  9. bakboter
  10. suiker
  11. versgemalen peper en zeezout
  12. dressing :
  13. 3 el notenolie
  14. 3 el olijfolie
  15. 2el balsamico azijn
  16. 5 walnoten, grof gehakt
  17. 1/2 koffielepel vloeibare honing.
  18. Kruid de fazanten met peper en zout. Verwarm 50g boter in een ruime pan en bak hier de fazanten aan alle zijden mooi bruin. Besprenkel met de gevogeltefond, dek de pan af en laat 30 Ơ 40 minuten op een zacht vuurtje gaar stoven. Steek het klokhuis uit de appels en snij het vruchtvlees in staafjes. Bak deze aan in boter samen met het takje rozemarijn, bestrooi met de suiker en laat licht karameliseren. Doe de dressing ingrediƫnten in een pannetje en verwarm ze kort. Kruid daarna met peper en zout. Roerbak de spekblokjes met de groene kool in boter, kruid af met versgemalen peper. Verwarm de aardappelpuree, meng de appelstaafjes met de salade, en schep er de lauwe dressing door. Maak met een bakring torentje van afwisselend puree en groene kool. Snij de fazanten in stukken, verdeel deze over de borden en schik er de lauwe sla naast.
Theoke_1