Farfalle met philaroctosaus

2 25 0 5
Aantal personen:
  • 300 Gr. Kippeblokjes
  • 1 Ui fijngesnipperd
  • Bloem gemengd met peso en cayennepeper
  • 150 Milliliter Kippefond
  • 1 Eetlepel Olie
  • 100 Milliliter Room
  • 100 Gr. Philadelphia light
  • 50 Gr. Zongedroogde tomaten met basilicum
  • 50 Gr. Rucola
  • 1 Kerstomaatje voor afwerking
  • 1 Canelletje Kaas gekruid met cayennepeper voor afwerking
  • 1 Kfl Italiaanse kruiden
  • 250 Gr. Farfalle
  1. Snij kippeblokjes in kleine blokjes. Zet pan met water op vuur voor pasta. Kooltips ongeveer 10 min. Verhit wok en doe er de olie in. Wentel kippeblokjes door gekruide bloem en gooi ze in de wok. Roerbak 3 minuutjes en voeg er de fijngesnipperde ui toe. Blus na 3 minuten met fond. Laat inkoken. Voeg room toe. Daarna de kaas. Zet vuur laag en laat alle kaas smelten. Voeg fijngesnipperde tomaatjes toe. Daarna de rucola. Kruid af met Italiaanse kruiden en evt extra cayennepeper. Laat saus indikken. Roer farfalle erdoor. Serveer in pastabord. Werk af met canelleke gekruide kaas en kerstomaatje.
Pegsken