Farfalle met kippenreepjes

18 30 0 5
Aantal personen:
  • 400 gr farfalle (strikjes of andere kleine pasta)
  • 400 gr kipfilet
  • 1 dl gevogeltefond
  • 1 dl room
  • boter
  • 1 koffielepel vloeiende bloem
  • 4 blaadjes salie (of 1 theelepel gedroogde salie)
  • 1 takje bladpeterselie
  • peper en zout
  1. Snij de kipfilets in fijne reepjes. Kruid ze met peper en zout en bestuif ze met de bloem. Bak ze kort op een hevig vuur, in flink
  2. wat boter.
  3. Blus met de gevogeltefond en de room. Voeg er de salie aan toe. Laat 10 minuten sudderen tegen de kook aan.
  4. Neem de salieblaadjes weg. Kruid eventueel bij met peper en zout.
  5. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en vermeng ze meteen met de kippenreepjes. Werk af met gehakte peterselie.
  6. Serveer goed heet.
NelekeP