Farfalle met kip-rucolasaus

9 25 0 5
Aantal personen:
  • 100 gr kipfilet
  • 15 gr zongedroogde tomaten (niet op olie)
  • 1 ui
  • 40 gr pasta
  • zout en peper
  • 1/2 tl olie
  • 1 mespuntje gedroogde italiaanse kruiden
  • 1 el smeerkaas
  • 25 gr rucola
  1. - maak de kipfilet schoon, dep ze droogen snijd het in blokjes
  2. - snijd de tomaten in dunne reepjes
  3. - pel en snipper de ui
  4. - kook de pasta beetgaar in ruim kokend water met een snufje zout
  5. - verhit de olie en braad hierin de blokjes kip in ca 5 min rondom goudbruin
  6. - fruit de ui kort mee, breng het geheel op smaak met peper en zout
  7. - voeg ca 125 ml water toe, breng aan de kook en voeg een snuifje zout toe
  8. - voeg de tomaat en de italiaanse kruiden toe, kook de saus nog ca 2 min op laag vuur
  9. - voeg de smeerkaas aan de saus toe en laat hem smelten
  10. - breng de sausop smaak met peper en zout
  11. - was de rucola, schud hem goed droog, trek de blaadjes evt wat kleiner en schep deze door de saus
  12. - giet de pasta af en serveer met deze saus
Lydievr