Farfalle met aubergines

269 35 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g mascarpone
  • 400 g farfalle
  • gerookte spekblokjes
  • Solo Vloeibaar
  1. Bak de spekblokjes in wat Solo Vloeibaar tot ze goed knisperig zijn en doe ze even apart in een kom.
  2. Bak de ui in het vet van de spekjes en pers de knoflook.
  3. Stoof mooi aan en doe er dan de aubergine en de courgette bij (in blokjes). Voeg op het laatste de paprika en de tomaat toe.
  4. Breng op smaak met peper, zout, cayennepeper en eventueel nog wat oregano of Provençaalse kruiden.
  5. Laat nog even goed verderstoven tot alles gaar is.
  6. Roer er op het einde de mascarpone door en doe alles in een kom met de pasta. Dien op.

tom.vankemmel