Farfalle con funghi

3 50 4 5
Aantal personen:
  • 500 gr kippenfiletblokjes
  • 100 gr pancetta
  • 4 el knoflook fijngensipperd
  • 8 el sjalot, fijngesnipperd
  • 1 preiwit
  • 125 gr snoeptomaatjes
  • 1/2 citroen
  • 1/2 plantje platte peterselie
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 70 gr parmezaan, geraspt
  • 2 dl room
  • 500 gr farfalle
  • 3 el olijfolie
  1. Snij de champignons en de snoeptomaatjes in 4 partjes.
  2. Snij het preiwit in 4 even grote stukken. Snij daarna in fijne reepjes.
  3. Snij ook de pancetta in reepjes.
  4. Snij de kipfilletblokjes in blokjes van 1 cm dik.
  5. Snipper de peterselie fijn.
  6. Kook de pasta 15 min. beetgaar in licht gezouten water met een scheutje olijfolie. Giet af.
  7. Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie in een wok en bak d kippenblokjes goudbruin en gaar. Haal de kip uit de wok en zet apart.
  8. Verhit 1 eetlepel olijfolie in dezelfde wok en stoof de prei glazig. Haal de prei uit de wok en zet apart.
  9. Doe de champignons in de wok en voeg de sjalot en het knoflook toe. Roerbak 2 minuten.
  10. Voeg de pasta, de gebakken kip, de gestoofde prei en de snoeptomaatjes toe aan de champignons. Giet er de room over en kruid met peper en zout. Warm nog even goed op.
  11. Pers intussen de halve citroen en giet het citroensap over de pasta.
  12. Werk af met de peterselie, de parmezaan en de pancetta.
So-Phie
Meer inspiratie

ItaliaansPastaHoofdgerecht