Exotische kalkoenwok

3 35 5 5
Aantal personen:
  • 500 gram wok kalkoen
  • 3 lente uitjes
  • 250 gram sojascheuten
  • 1 plantje koriander
  • 1 deciliter lichte room
  • 250 gram snelkookrijst
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel olijfolie
  1. Snij de lente uitjes in de lengte in 4 en daarna in reepjes van 5 cm lang. Hak de koriander grof.
  2. Kook de rijst gaar. Giet af.
  3. Verhit intussen de olijfolie in de wok en roerbak de reepjes lente ui gedurende 2 minuten.
  4. Voeg de kalkoenwok toe en roerbak 5 minuten.
  5. Meng er de sojascheuten en de sojasaus onder en giet er de lichte room over. Laat 5 minuten sudderen.
  6. Bestrooit met de grof gehakte koriander en serveer met rijst.
Pascal Claessens