exotische gamba's

0 45 0 5
Aantal personen:
  • 12 rauwe gamba (diepvries kelvin)
  • 500 gram wokgroenten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 2 dl droge witte wijn
  • 400 ml visfond (bokaal)
  • 165 ml kokosmelk
  • enkele blaadjes verse koriander
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1/2 kl paprikapoeder
  • peper en zout
  1. Voorbereiding - Laat de gamba's oppervlakkig ontdooien. Pel ze, maar laat het kopje eraan. Verwijder het darmkanaal (de bruine draad die bitter smaakt) en bewaar de schalen. - Snipper de ui en het knoflook. - Snipper de koriander fijn. - Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de gamba's gedurende 4 min. Kruid met paprikapoeder en cayennepeper. Neem uit de pan en zet koel weg. - Maak de bouillon: verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de pan en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg de gambaschalen toe. Overgiet met de witte wijn en de visfond. Laat 5 min. koken op een hoog vuur. Zet koel weg. Bereiding (voorbereiding, kan enkele uren vooraf + 15 min., op het moment zelf) Giet de bouillon door een zeef. Druk de ingrediënten goed aan zodat alle smaken optimaal vrijkomen. Breng de gezeefde bouillon aan de kook en doe de wokgroenten erbij. Laat 4 min. doorkoken op een zacht vuur. Voeg de kokosmelk en de gamba's toe. Laat 3 min. gaar worden en kruid naar smaak met peper en zout. Afwerking Serveer onmiddellijk in diepe borden en bestrooi met de koriander. Geef er stokbrood of ciabatta bij.
NelekeP