Everzwijnragout met pastinaakpuree, veenbessen- appeltjes en rösti

5 390 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg everzwijnstoofvlees
  • 75 cl rode wijn
  • 1 ui
  • 2 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 sneetjes peperkoek
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels rode bessen confituur
  • 2 eetlepels jeneverbessen
  • klontje boter
  • peper en zout
  • 4 appeltjes met veenbessensaus (1 pakje met 4 appeltjes voor in de microgolfoven van Colruyt)
  • enkele panklare rösti's uit de diepvries
  • 500 ml wildfond
  • 800 gram aardappelen
  • 1 grote pastinaak
  1. Laat het vlees min 4 u marineren in de rode wijn. Giet af en vang de wijn op.
  2. Snij de ajuin fijn.
  3. Bak het vlees aan in een klontje boter met een scheutje olie. Kruid aan en laat mooi kleuren.
  4. Voeg de ajuin toe. Bak mee aan.
  5. Bestrooi met bloem. Roer goed tot de bloem gemengd is.
  6. Voeg jeneverbessen, laurier en tijm toe.
  7. Laat de wijn apart opkoken.
  8. Voeg twee eetlepels confituur toe aan het vlees.
  9. Blus het vlees en de groenten met bruine fond.
  10. Voeg de sneetjes peperkoek toe aan het vlees.
  11. Zeef de opgekookte wijn en giet bij de stoofpot. Laat verder pruttelen onder deksel tot vlees zacht en mals is. Voeg water of maïzena toe om saus te verdunnen of te verdikken.
  12. Schil en kook de pastinaak en aardappelen.
  13. Stamp pastinaak en aardappelen fijn met pureestamper.
  14. Zet appeltjes met veenbessensaus in de microgolfoven en verwarm volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  15. Bak rösti's in enkele minuten klaar in een pan met wat boter of olie.
Natje_9999