everzwijnragout met geitenkaas en kersttomaatjes

10 100 3 5
Aantal personen:
  • 1 kg everzwijnragout
  • 1 st broccoli
  • 12 st kersttomaatjes met stengel
  • 2 st uien
  • 70 gr blauwe kaas(bijv cambozola)
  • 70 gr geitenkaas
  • 2 eetl boter
  • 1 eetl bloem
  • 5 dl witte wijn
  • 4 dl wildfond
  • 1 mespunt rozemarijn
  1. verdeel de broccoli in kleine roosjes
  2. verdeel de kersttomaatjes per drie, probeer stengeltje aan te houden
  3. snipper uien fijn
  4. smelt boter in pan en bak fijngesnipperde uitjes glazig
  5. voeg de stukken vlees toe en bak goudbruin langs alle kanten en kruid met rozemarijn, peper en zout
  6. strooi de bloem over en roer goed onder
  7. overgiet met de witte wijn en de wildfond en 2 dl water
  8. laat zachtjes stoven gedurende 1u a 1u15
  9. voeg de broccoliroosjes nu toe en laat nog 10 min mee garen
  10. meng ondertussen de geitenkaas en de cambozola en 3 eetl water tot een gladde saus
  11. voeg 3 min voor het einde toe aan de ragout en laat nog paar minuutjes mee stoven
  12. plaats de trosjes tomaat bovenop en laat ook nog eens 2 tot 3 min warmen
  13. serveren met kroketjes
hildeke3105