Everzwijnragout met bier en wintergroenten

29 120 3 5
Aantal personen:
  • 1,5 kg everzwijnragout
  • 1 uien
  • 150 gr boter
  • 1 el mosterd
  • 3 flesjes donker bier (naar eigen smaak)
  • kruidentuiltje: 1 takje tijm+3 laurierblaadjes)
  • 1 bosje rapen
  • 250 gr spruitjes
  • 3 grote wortelen
  • 1 kg aardappelen
  • 2 el bloem
  • 150 ml room
  • 150 gr spekblokjes
  1. - pel de uien en snij in stukjes
  2. - reinig de spruitjes en rapen
  3. - schraap de wortelen en schil de aardappelen
  4. - snij de spruitjes in 2 en de rapen, aardappelen en wortelen in niet te kleine stukken
  5. - kook alle groenten beetgaarin licht gezouten water, giet af en houd warm
  6. - bak het vlees in de boter en laat aan alle kanten bruinen
  7. - voeg de uistukjes en spekblokjes toe en breng op smaak met peper en zout
  8. - voeg mosterd, bier en kruidentuiltje toe, laat gedurende 1uur 30 min sudderen
  9. - voeg de groenten toe aan de vleesbereiding en laat nog enkele minuten sudderen
  10. - maak met 1 el boter en 2 el bloem een roux
  11. - voeg de roux bij de saus en laat dikken, voeg daarna ook de room toe
  12. - proef en kruid indien nodig bij met peper en zout
Lydievr
Meer inspiratie

VleesHoofdgerechtWinter