Everzwijnfilet met mosterdroomsaus en bosvruchten

29 45 3 5
Aantal personen:
  • 4 Everzwijnfilets
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1/2 borrel cognac
  • 1 dl wildfond
  • 1 dl room
  • 2 el boter
  • 1 el mosterd
  • 1 el aalbessengelei
  • 300 g bosvruchten (diepvries)
  • suiker
  • maïszetmeel
  • peper en zout
  1. Verhit 2 eetlepels boter in een braadpan en kleur de everzwijnfilet goudbruin.
  2. Bestrijk de stukken everzwijn met de mosterd en voeg 1 dl witte wijn en 1 dl wildfond toe.
  3. Dek de pan af en laat 5 a 10 minuten garen. Het vlees moet nog lichtjes roze zijn.
  4. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en hou het warm.
  5. Giet de cognac bij het braadvocht en laat 1 a 2 minuten hevig inkoken.
  6. Voeg de room toe en 1 el aalbessengelei, laat inkoken tot een lichtgebonden saus.
  7. Verwarm de bosvruchten op een zacht vuurtje en roer af en toe om.
  8. Voeg naar smaak wat suiker toe en bind met een beetje maïszetmeel die gebroken is in een beetje koud water.
  9. Snij het vlees in zeer dunne sneetjes en dien op met gebakken aardappeltjes, bosvruchten en een gestoofd stronkje witloof.
  10. Eet smakelijk
Roland2303