Everzwijnfilet met fruit

14 40 5 5
Aantal personen:
  • 2 stevige peren
  • 1 el verse of gedroogde rozemarijn
  • 1 kg everzwijnhaas
  • 1/2 Knorr® runderbouillon
  • 4 el Luikse siroop (of appelboter)
  • 150 ml opgelegde veenbessen
  1. Warm de over voor op 200°C.
  2. Schil en halveer de peren en verwijder het klokhuis. Hak de rozemarijn fijn.
  3. Verwarm 2 el. margarine in een ovenvaste steelpan. Schroei het vlees zo’n 3 min. aan alle kanten dicht. Zet de steelpan in de oven en rooster het vlees zo’n 30 min. of tot de temperatuur binnenin 68°C bedraagt. Voeg tijdens het roosteren wat water toe zodra het vlees begint uit te drogen. Los ondertussen ½ blokje Knorr® runderbouillon op in 150 ml water.
  4. Fruit de peerhelften zachtjes gedurende 5 min. in margarine. Leg het vlees op een bord zodra het gaar is en dek het goed af met aluminiumfolie.
  5. Doe de bouillon, rozemarijn en siroop bij het braadvocht. Breng het aan de kook en laat het enkele minuten pruttelen tot de saus begint in te dikken.
  6. Serveer het vlees in plakken gesneden met de saus, peertjes en opgelegde veenbessen.
Knorr