Espuma van gedroogde tomaat met chorizo

20 30 3 5
Aantal personen:
  • 2 dl room
  • 2 dl melk
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 blaadje gelatine
  • 16 stukjes gekonfijte tomaat (=zongedroogd)
  • 100 gram chorizo
  • 1/4 rode, gele en groene paprika
  • 1 teentje look
  • bieslook
  • 3 eetlepels tapenade van gedroogde tomaat
  1. De tapenade met de room, melk en tomatenpuree even opwarmen
  2. Gelatineblaadje laten weken in koud water, daarna toevoegen aan de warme tapenade-bereiding
  3. Alles door een fijne zeef gieten
  4. Mengsel in een sifon gieten en in de frigo plaatsen
  5. De chorizo in kleine stukjes snijden
  6. De paprika's schillen en in kleine stukjes snijden
  7. Het teentje look fijn snipperen
  8. De paprika's en de look aanstoven in wat olijfolie
  9. De chorizo onder de groentenmengeling mengen
  10. Dit alles onderaan het aperitiefglaasje leggen
  11. De espuma uit de frigo halen en op de groentjes spuiten
  12. Afwerken met een stukje zongedroogde tomaat en een takje groen (bieslook, kervel of peterselie)
LadyChef007