Erwtensoepje met krokante spekjes en croutons

759 20 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 200 g sneetjes spek
  • Solo Vloeibaar
  • 1 ui
  • 500 g doperwten
  • 1 l kippenfond
  • peper en zout
  • 1 laurierblaadje
  • 4 sneetjes brood
  1. Bak de sneetjes spek krokant in een beetje Solo Vloeibaar.
  2. Haal de spekjes uit de pan. Hou 4 sneetjes opzij en snij de andere in stukjes. Voeg de gesnipperde ui en de doperwten toe.
  3. Giet er de kippenfond bij en kruid met peper en zout en een blaadje laurier.
  4. Laat 15 minuten koken. Haal de laurier eruit en mix.
  5. Maak croutons van brood:
  6. Verwijder de korst, snij het brood in blokjes en bak ze in Solo Vloeibaar goudbruin.
  7. Serveer de croutons samen met de spekjes bij de soep. Versier met een sneetje spek.
Solo
Meer inspiratie

BelgischVleesVoorgerecht