Erwtensoep V

3 180 0 5
Aantal personen:
  1. Ingredi├źnten:
  2. 500 gr ossenstaart
  3. 2 stukken gegrild spek
  4. 500 gr hamlappen
  5. 2 rookworsten
  6. 1 selderijknol
  7. 1 kg prei
  8. 1 winterpeen
  9. 2 middelgrote uien
  10. 2 grote aardappelen
  11. 2 pakken spliterwten
  12. 1 bosje selderij
  13. Versgemalen zwarte peper
  14. Bouillonpoeder
  15. Bereiding:
  16. Braad de ossenstaart aan en voeg hieraan een ui toe
  17. Zet de staart onder water en laat die enkele uren trekken, tot het vlees gaar is
  18. Snijd het vlees daarna klein
  19. Snijd de groenten fijn en doe ze samen met de spliterwten in een grote pan
  20. Voeg 3 liter water en, als het water kookt, de hamlappen en het spek toe
  21. Voeg naar smaak peper toe en laat de soep ┬▒ 1 1/2 uur zachtjes pruttelen
  22. Neem het vlees uit de pan en pureer de soep met een staafmixer
  23. Snijd het vlees, het spek en de rookworst in stukjes en voeg die bij de soep
  24. Voeg er tenslotte het ossenstaartvlees en de bouillon bij en breng de soep op smaak met bouillonpoeder en peper
Theoke_1