Erwtensoep met croûtons

4 60 3 5
Aantal personen:
  • 0,500 kg spliterwt
  • 0,250 kg doperwt
  • 0,300 kg ui
  • 0,300 kg prei
  • 0,300 kg selder
  • 0,100 kg mager gezouten spek
  • 4 l blanke fond
  • 0,010 kg kervel
  • 0,250 kg boter
  • 1/2 stuk toastbrood
  • Kruidenboeket
  • Peper
  • Zout
  1. Blanke fond bereiden.
  2. Spliterwten zorgvuldig spoelen.
  3. Ui, prei, selder en mager gezouten spek in grove stukken snijden.
  4. Aanstoven in boter zonder te kleuren.
  5. Bevochtigen.
  6. Spliterwten toevoegen.
  7. Kruidenboeket toevoegen.
  8. 30 minuten koken.
  9. Kruidenboeket en spek verwijderen en mixen.
  10. Afsmaken.
  11. Door puntzeef zeven.
  12. Koken en afschuimen.
  13. Garnituur toevoegen, broodkorstjes afzonderlijk.
Breggie