Erwtensoep IV (7 liter)

3 180 0 5
Aantal personen:
  1. Ingrediƫnten:
  2. 500 gr spliterwten
  3. 1 grote selderijknol
  4. 1 winterpeen
  5. 1 dikke prei
  6. 1/2 bosje peterselie
  7. 1/2 bosje selderij
  8. 1 flinke aardappel
  9. 1 ui
  10. 1 hamschijf met bot
  11. 250 gr buikspek
  12. 2 slagersrookworsten
  13. 7 bouillonblokjes
  14. Zout
  15. Peper
  16. Bereiding:
  17. Breng de gewassen spliterwten met de hamschijf en het buikspek in 5 liter water aan de kook
  18. Schuim de bouillon af en laat de soep 45 minuten trekken
  19. Haal de hamschijf en het buikspek uit de soep, snijd die in kleine stukjes (verwijder het bot en vette stukjes) en doe het vlees weer in de soep
  20. Voeg de in blokjes gesneden knolselderij, de in plakjes gesneden wortel, de gesnipperde ui, de in blokjes gesneden aardappel en de (hele) rookworsten toe
  21. Breng de soep weer aan de kook en laat haar 30 minuten zachtjes doorkoken
  22. Doe er dan de fijngesneden prei, peterselie en selderij bij en maak de soep op smaak met peper, zout en bouillonblokjes
  23. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen
Theoke_1