Entrecôte met snijbonen

12 15 0 5
Aantal personen:
  • 4 entrecôte (elk 150 gr)
  • 600 gr snijbonen
  • 1 ui, gepeld en versnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en versnipperd
  • 200 gr trostomaatjes
  • 2 el olie (arachide of...)
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 100 ml droge witte wijn
  • 50 gr zwarte olijven zonder pit
  • peper&zout (pezo)
  1. Snijd de snijbonen kleiner en halveer de tomaatjes en de olijven.
  2. Fruit de knoflook en de ui in 1 el olie, voeg de oregano toe en blus af met de witte wijn.
  3. Voeg de snijbonen, tomaatjes en olijven toe, kruid met pezo en laat het geheel gaar worden, +/- 8 minuten.
  4. Borstel het vlees in met olie en kruid met pezo.
  5. Leg het vlees op een hete grill en bak het naar eigen smaak, bleu of saignant of à point of bien cuit..
  6. Leg het vlees en de snijbonen op zeer warme borden en serveer met gebakken aardappelen of frietjes.
  7. Heerlijk met een bearnaisesaus.
  8. 1 kleine sjalot, 150 gram hoeveboter, 2 eetlepels dragonazijn, 2 eetlepels witte wijn,
  9. 2 eierdooiers, een koffielepel dragonblaadjes.
  10. Smelt de boter afzonderlijk. Snipper de sjalot en doe hem in een pan met de azijn en de witte wijn. Laat de vloeistof tot de helft inkoken en zeef de saus, is een gastrique.
  11. Meng de eierdooiers onder de saus en zet alles op een zacht vuurtje. Giet er al roerend langzaam de geklaarde boter bij. Voeg er op het laatste de dragonblaadjes aan toe. Klaar!
  12. Tip: steek enkele gespoelde dragontakjes in een fles azijn en u heeft voor een lange tijd dragonazijn.
Victor S.