Entrecote met rode wijn

3 35 2 5
Aantal personen:
  • 4 circa 250gr elk entrecote
  • 3 1/2 dl rode wijn
  • 1/2 blokje vleesbouillon
  • 1/2 glas warm water
  • 8 sjalotten
  • 50 gram boter
  • 4 el olijfolie of bakolie
  • 2 takjes peterselie
  • zout
  • versgemalen peper
  1. 1: Pel de sjalotten en hak ze fijn.
  2. 2: Doe de wijn in een kookpannetje en stoof daarin de sjalotten ongeveer 20min
  3. 3: Los het halve bouillonblokje op in het warme water en voeg de bouillon bij de sjalotten en de wijn.
  4. 4: Roer er de boter met klontjes door.
  5. 5: Voeg er de peterselie aan toe en kruid met wat zout en peper.
  6. 6: Verhit de olijfilie in een grote braadpan en bak daarin het vlees in 5min aan beide kanten bruin.
  7. 7: Leg het in een warme schaal en overgiet met de saus.
  8. 8: Dien onmiddellijk op.
  9. Best met gekookte aardappeltjes
Jiri