Entrecote met kappertjesboter

67 90 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 citroen
  • 100 g Solo Vloeibaar
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel verse Italiaanse kruiden (fijngehakt)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 700 g entrecote
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel Bertolli extra vergine
  1. Hak de kappertjes fijn. Was de citroen en rasp er een halve eetlepel gele schil af.
  2. Meng in een schaaltje de Solo Vloeibaar met de knoflook, kappertjes, citroenrasp en Italiaanse kruiden.
  3. Meng er zout en peper naar smaak door.
  4. Laat de Solo afgedekt in de koelkast in 1 uur rusten.
  5. Wrijf de entrecotes in met balsamicoazijn en olijfolie en laat ze op kamertemperatuur komen.
  6. Laat een grillpan goed heet worden. Leg er de entrecotes in en rooster beide kanten op een hoog vuur in 6-8 minuten: mooi bruin, maar saignant van binnen.
  7. Leg de entrecotes op vier warme borden en schep er een lepel kappertjesboter op.
Solo
Meer inspiratie

VleesHoofdgerecht