Entrecote met gekaramelliseerde uien Arrosto di maiale con cipolle caramellate

11 45 0 5
Aantal personen:
  • 2 stuk entrecotes
  • 2 of 3 stuk rode uien in ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 4 eetl Balsamicoazijn
  • 2 eetl rode wijn
  • 1 eetl rietsuiker
  • 1 eetl olijf olie om mee te bakken
  1. Voor de uien:
  2. Giet een flinke scheut bakolie in de pan en laat dit warm worden. Breng de temperatuur iets terug en laat de uien glazig worden. Voeg het knoflookteentje toe en bak dit even mee. Voeg de rietsuiker toe en laat dit even karameliseren. Voeg nu als laatste de wijn en balsamicoazijn toe en laat het geheel inkoken tot het vocht verdwenen is. tip
  3. Wilt u uw entrecote of biefstuk eens net even anders meegeven? Probeer dan eens deze simpele mix van uien en balsamicoazijn. Voor de entrecotes:
  4. U kunt deze gewoon bakken (zo’n 2-3 minuten aan elke kant) en dan even laten rusten in aluminiumfolie. zout en peper pas in de pan toevoegen.
  5. tip:
  6. voor de afwisseling kunt u ook een marinade maken van 60 ml balsamicoazijn (9, 12 of 15 jaar oud), 1 theelepel bruine suiker, 1 theelepel sojasaus, 1 theelepel gemberpoeder. gebruik de helft als marinade en laat het vlees hier 2 uur in rusten. gebruik de rest om het vlees te bestrijken voor het opdienen. omdat de sojasaus vrij zout is hoeft u geen zout of peper te gebruiken in deze variant. serveer de ui op of naast de entrecotesTip
  7. Hoe ouder (en dus zoeter) de balsamico, des te minder suiker u nodig heeft. 12 of 15 jaar oud kan ook zonder suiker.
Ans Ruitenberg