engelse zoetzure ribbetjes

16 180 5 5
Aantal personen:
  • 1 1/2 kg ribbetjes
  • 3/4 kop bloem
  • 2 etlp kruidenzout
  • 1 tlp peper
  • 1/2 kop olie
  • 2 koppen gesnipperde uien
  • 1 1/2 kop warm water
  • 8 etlp opgehoopte donkerbr suiker
  • 1/3 kop ketchup
  • 1/4 kop rode wijnazijn
  • 2 teentjes fijngehakte knoflook
  • 2 stuks grote laurierbladen
  1. vermeng de bloem het het kruidenzout en peper en wentel de ribbetjes erin.
  2. bruin het vlees in de olie en haal uit de pan en leg in een bakschaal.
  3. bak de uien in de pan goudbruin.
  4. voeg bij de ribbetjes in de bakschaal
  5. vermeng het water, bruine suiker, ketchup, azijn, knoflook en laurier en giet dit over de ribbetjes.
  6. dek af met zilverpapier en bak ongeveer 2 1/2 uur op 180°C
  7. verwijder voor het serveren de laurierbladen.
  8. om je vingers af te likken!!
sabine francke