engelse crumble

19 30 5 5
Aantal personen:
  • 90 gram bloem
  • 65 gram bloemsuiker
  • 75 gram boter
  • 1/2 schil geraspte citroen
  • 1 eetlepel vers versneden basilicum
  • 1 scheutje rum
  • 500 gr vers in stukjes gesneden fruit
  1. Meng bloem, bloemsuiker, citroenrasp en zout onder elkaar.
  2. Laat boter smelten en verwarm tot aan het kookpunt.
  3. Giet op het bloemmengsel en roer goed door elkaar met een spatel tot een kruimelige massa.
  4. Laat koel verharden.
  5. Schik het fruit in een beboterde ovenschaal.
  6. Meng met basilicum en besprenkel met de rum
  7. Verbrokkel de crumble tussen de vingers en strooi uit over het fruit.
  8. Druk lichtjes aan. Bak in een licht verwarmde oven tot de korst goudbruin kleurt.
  9. je kan dit direct in kleine ovenschaaltjes doen als je bezoek hebt of anders in gewone schaal (vuurvast)
  10. heel gemakkelijk en lekker!!! én origineel
hildeke3105
Meer inspiratie

PatisserieNagerechtWinter