Empanades met kabeljauw en Pesto alla Calabrese

4 40 Gemiddelde moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 1 pak filodeeg
  • 1 potje Bertolli Pesto alla Calabrese
  • 400 g kabeljauwfilet
  • sesamzaad
  • Bertolli-olijfolie
  1. Stoom de kabeljauw in je stoompan of stoomoven in ongeveer10 minuten gaar (bakken in vloeibare margarine of olie mag ook).
  2. Laat afkoelen en verkruimel de vis. Meng met 4 eetlepels pesto.
  3. Neem de filo uit de verpakking en spreid uit op je werkblad. Neem steeds 1 vel en bestrijk lichtjes met olijfolie. Vouw het vel op in vieren,
  4. beleg in het midden met de kabeljauw en vouw dicht tot een pakketje.
  5. Bestrijk de bovenkant met olijfolie. Ga zo door tot al je vulling opgebruikt is, verpak de rest van je filo zorgvuldig zodat het niet uitdroogt. Bestrooi de pakketjes met sesamzaad en bak af in een hete oven op 200°C gedurende ongeveer 15 minuten of totdat de pakketjes goudgeel zijn.
Solo