Eitjes van bittere chocolade met mascarpone en sinaasappelpoeder

877 30 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 0.5 dl water
  • chocoladedecor
  • suikerwater
  • gemengde nootjes (gehakt)
  • 150 g chocolade (bittere chocolade)
  • 250 g mascarpone
  • 1 sinaasappel
  • 1 dl vanillesaus
  1. Laat de bittere chocolade in het water smelten in de microgolfoven, roer ze mooi glad en zet ze apart.
  2. Vermeng de mascarpone met de vanillesaus tot ze mooi glad is.
  3. Voeg de gesmolten chocolade toe, spatel ze zorgvuldig door het mengsel en plaats de mousse in de koelkast.
  4. Schil de sinaasappel, kook hem drie keer af en spoel hem koud.
  5. Breng water met suiker aan de kook tot er een licht gebonden siroop ontstaat.
  6. Voeg de schillen toe en laat ze enkele minuten konfijten. Neem de schillen uit het suikerwater en laat ze drogen in een voorverwarmde oven van 90° C.
  7. Als de schillen mooi droog zijn, hak ze fijn tot er een poeder ontstaat.
  8. Maak mooie eitjes met behulp van een theelepel die je in heet water doopt en leg ze op de borden.
  9. Versier met de sinaasappelpoeder, gehakte nootjes en chocoladedecor.
Solo
Meer inspiratie

ItaliaansChocoladeNagerecht