Eitje gebakken in een uienring. Heerlijk als ontbijt of lunch

5 15 3 5
Aantal personen:
 • 4 kleine eieren
 • 1 grote dikke witte ui
 • 2 el spekblokjes
 • verse bieslook gesnipperd
 • geraspte kaas naar smaak
 • 2 snee brood wit of bruin
 1. Ei en ui, de perfecte combinatie Een ei in een uienring gebakken. Dus een beetje experimenteren en ingrediënten toevoegen met als resultaat een heerlijk ontbijt/lunch recept!
 2. Begin met het snijden van de uienringen. Pak een grote witte ui en snij daar waar de ui het grootst is (meestal in het midden) twee grote ringen van ongeveer 1 cm dik.
 3. Uit één grote witte ui kun je ongeveer vier grote ringen halen. Leg de uienringen in een pan met een klein scheutje olijfolie en breek de kleine eitjes boven de uienringen. Bak de eitjes op een laag vuur, circa 5 minuten.
 4. Mocht er nou toch ei overheen gaan, geen probleem want dat haal je eenvoudig weg wanneer het een beetje begint te stollen. Je kunt het ook gewoon lekker laten zitten en gewoon mee oppeuzelen, maar dat is wel wat minder mooi.
 5. De rest van de ui weggooien? Nee joh, zonde! De rest van het uitje kun je snipperen en samen met de spekjes bakken, ongeveer 3-5 minuten. Wanneer de spekjes zijn uitgebakken, laat deze dan even uitlekken op een keukenpapiertje.
 6. Wanneer de gebakken eitjes in de uienringen gaar zijn, na ongeveer 5 minuten, serveer je deze lekker op een geroosterde boterham. Spekjes en de uitjes eroverheen, beetje geraspte kaas, zout en peper wat bieslook en je hebt een heerlijk ontbijtje of lekkere lunch.
Love to Cook