EIGENWIJZE MOUSSAKA

2 45 0 5
Aantal personen:
  • 2 AUBERGINES
  • 1 KG AARDAPPELEN
  • 1 KG TOMATEN
  • 1 BLIK GEPELDE TOMATEN OF PASSATA
  • 2 grote uien
  • 700 GR GEMENGD GEHAKT
  • olijfolie
  • 1 l volle melk
  • 500 gr geraspte kaas
  • 100 gr roux van boter en bloem
  1. schil de aardappelen, kook ze niet te lang; SNij de uien heel fijn en frituur in een diepe pan in olijfolie tot ze kleuren. Snij de tomaten in vieren, verwijder de zaden en snij het vruchtvlees in blokjes. Doe bij de uien, met een scheut olijfolie, peper en zout. Laat sudderen op een laag vuur. Voeg de gepelde tomaten toe, roer goed en laat verder sudderen tot een tomatensaus. Snij de aubergines in schijfjes van 2mm. rooster de schijfjes langs 2 kanten mooi bruin in een grillpan met olijfolie. Bak het gehakt rul in wat olijfolie op middelmatig vuur. Verdeel de in plakjes gesneden aardappelen over de bodem van een ovenschaal. Verdeel het gehakt over de aardappelen en bedek met tomatensaus. Verwarm de melk tot het kookpunt en giet al kloppend over de roux. Roer de geraspte kaas door de saus. Hou nog wat kaas over. Giet de saus over de moussaka en bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Verwarm 20 min. in een over van 180°C. Zet op het einde kort onder de grill
NelekeP