Eigen recept aarbeienmouse- suikervrij

8 30 0 5
Aantal personen:
  • 4 Blaadjes Gelatine
  • 500 G Aarbeien
  • 500 G Mascarpone
  • 6 Lepels Hitebestendige zoetstof
  • 2 St Grote eieren
  1. Voorbereiding:
  2. Week de gelatine blaadjes in koud water
  3. Kook de aarbeien met de zoetstof
  4. Schei de dooier van het eiwit
  5. De bereiding:
  6. Mix de gekookte aarbeien met staafmixer en los er de gelatine blaadjes in op zodat ge een glade siroop bekomt,laat afkoelen op kamertemperatuur terwijl je de eidooiers kopt met wat zoetstof tot schuimige massa.voeg al kloppende de mascarpone bij het eidooiermengsel tot alles een glad geheel vormt.
  7. Voeg nu het lauwe aarbeien mengsel toe en klop op tot egaal mengsel.
  8. Klop nu de eiwitten op tot schuim en spatel deze als laatste onder het mengslel.
  9. Stort in glaze kommetjes en laat opstijven voor min een uurtje in de koelkast.
svdh82