Eierkoeken in 20 minuutjes zelf gemaakt

39 20 3 5
Aantal personen:
  • 2 eieren
  • 100 gr suiker
  • 100 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  1. Dit recept is voor 4 stuks. Heerlijk bij een kopje thee of koffie besmeerd met wat jam of wat lemon curd of gewoon zo.
  2. En zeg nou zelf.... voor deze ingrediƫnten hoef je het huis niet uit, want die heeft iedereen voorhanden.
  3. Verwarm de oven voor op 180c.
  4. Klop de eieren met de suiker luchtig.
  5. Meng er de bloem en het bakpoeder door.
  6. Verdeel het beslag in 4 hoopjes over de bakplaat en bak de koeken in 10 min goudgeel.
  7. Ach en maak maar meteen een dubbele portie, want ze zijn toch zo op.
  8. Ook lekker besmeerd met jam of lemon curd
  9. VARIANT
  10. 2 eieren voor 12-14 stuks, 100 gr suiker, (of 80 gr witte basterdsuiker en een zakje vanillesuiker.) rasp van 1/2citroen, 100 gr bloem, 1 tl bakpoeder , snufje zout
  11. Klop de eieren en suiker goed luchtig, dit duurt wel een paar minuutjes. Voeg dan citroenrasp, bloem, bakpoeder en zout toe. Spatel dit voorzichtig met de hand door het beslag.
  12. Schep met twee eetlepels hoopjes op een bakplaat. Neem steeds een flink volle eetlepel als hoeveelheid. Maak de hoopjes beslag niet te dicht op elkaar, ze zullen nog iets uitlopen en rijzen.
  13. Bak de eierkoeken in 10-12 minuten op 180 graden.
  14. De eierkoeken mogen er nog best wat bleekjes uitzien, als de randjes maar goudbruin beginnen te kleuren. Als je ze te lang bakt worden ze droger en brosser.
Love to Cook