Eierkoeken bomma

16 30 5 5
Aantal personen:
  • 1/2 kg bloem
  • 1/2 pakje bakpoeder
  • 2 eieren
  • 250 gr boter
  • 3 pakjes vanille suiker
  • 250 gr fijne suiker
  1. - Boter mals laten worden op kamertemperatuur
  2. - Boter in kom met ganse eieren, suiker en vanillesuiker
  3. - Daarna de bloem+ bakpoeder
  4. - Enkele uren laten opstijven op koele plaats
  5. - Bakplaat bedekken met bakpapier of alu folie en insmeren met boter of olie
  6. - Koekjes vormen door middel van bolletjes rollen en platdrukken op bakplaat
  7. - 1 gans ei loskloppen en met borsteltje op deeg smeren,
  8. - Afbakken 15min op 220 graden
  9. -koeken moeten nog wat mals zijn bij uithalen oven, anders te hard,
suzanne jacobs