Eieren met champignons en parmazaanse kaas in een minipannetje

9 10 5 5
Aantal personen:
  • 1 mini pannetje
  • 1 tl olijfolie
  • 2 eieren
  • enkele champignons in plakjes
  • peper en zout naar smaak
  • wat kleingesneden peterselie
  • 2 tl parmezaanse kaas gerspt
  • 1 teen knoflook klein gesneden
  1. Heerlijk ontbijt of lunchgerechtje.
  2. Bereiding: Verwarm de oven voor tot 200C. Smeer een minipannetje in met wat olie. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Voeg de champignons toe, en bak ze enkele minuten tot ze goudbruin zijn, voeg de knoflook toe en laat even meebakken. Breng op smaak met zout en peper. Haal de champignons van het vuur en vul het pannetje met de champignons. Tik de eieren op de champignons, bestrooi met wat zout en peper naar smaak, en verdeel de kaas erover. Zet de champignons in de oven en laat ze ongeveer 8-10 minuten bakken of tot de eieren gestold zijn maar de dooiers nog iets zacht zijn. Haal het pannetje uit de oven, besprenkel met de peterselie en serveer direct.
  3. Geef er vers stokbrood bij.
  4. BRON: De Ruijsbroekjes
Love to Cook