Ei in cocotte

2 35 0 5
Aantal personen:
  • 6 eetlepels garnalen
  • 1 sjarlot
  • 1 bokaal asperges
  • 6 eieren
  • 12 eetlepels lichte room
  • 6 eetlepels platte kaas
  • peper, zout, dille
  1. Snij de sjarlot fijn
  2. Snij de asperges is stukjes
  3. Warm de room op samen met de sjarlot en voeg de garnaaltjes toe
  4. Verdeel de asperges over de schaaltjes en overgiet met het warme roommengsel
  5. Breek een ei over elk schaaltje (dooier moet heel blijven)
  6. Bedek elk ei met een lepel platte kaas
  7. Plaats de schaaltjes in een ovenschaal au bain marie (schaaltjes moet tot de helft in het water staan)
  8. 16 à 18 min in de oven op 180°
  9. kruid af met peper, zout en dille
  10. Serveer met geroosterd brood
kruidenspookje
Meer inspiratie

BelgischEiVoorgerechtLente