Eenvoudige spongecake

173 45 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 225 g Solo Patisserie
  • 225 g suiker
  • 4 eieren
  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 ronde bakvorm (Ø 20 cm)
  1. Verwarm de oven voor op 170 °C (gasstand 4). Vet een ronde bakvorm (Ø 20 cm) in en bekleed die met bakpapier.
  2. Doe alle ingrediënten voor de sponge cake in een mengkom en meng alles gedurende 2-3 minuten met een houten lepel tot je een smeuïg en goed gemengd geheel hebt.
  3. Giet het mengsel in de bakvorm die je vervolgens in het midden van de voorverwarmde oven plaatst. Bak de cake gedurende 30-35 minuten tot die goudbruin gebakken is.
  4. Haal de cake uit de bakvorm en laat hem afkoelen op een rooster.
Solo
Meer inspiratie

PatisserieNagerecht