Eenvoudige en snelle Chocolate chip Cookies

86 30 3 5
Aantal personen:
  • 150 gr ongezouten roomboter
  • 125 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gr fijne kristal suiker
  • 2 tl vanille extract
  • 1 koud ei
  • 1 koud eigeel
  • 300 gr bloem
  • 300 gr melkchocolade in stukjes
  1. Verwarm de oven voor op 170°C. Beleg twee bakplaten met bakpapier.
  2. Smelt de boter en laat afkoelen. Stop de lichtbruine basterdsuiker en de kristalsuiker in een kom en giet de boter eroverheen. Klop met een garde tot een samenhangend mengsel.
  3. Voeg de vanille en het koude ei en eigeel toe. Klop met een garde tot een luchtig en romig mengsel.
  4. Voeg de bloem en het bicarbonaat van soda toe en roer totdat je een samenhangend geheel hebt (stop meteen met roeren als je geen sporen meer ziet van bloem).
  5. Roer de chocoladestukjes erdoorheen. Zet een deel apart om dadelijk in de koekjes te stoppen, dit hoeft niet maar zorgt er wel voor dat je aan de bovenkant nog wat chocoladestukjes ziet.
  6. Rol het deeg in balletjes en druk ze een beetje plat. Leg op de bakplaat. Laat het deeg in de koelkast staan terwijl het eerste deel van de koekjes aan het bakken is. Bak de koekjes 15 – 17 minuten of totdat de randen lichtjes goudbruin zien. Laat 5 minuten afkoelen op de bakplaat en schep ze dan op een rooster. Laat helemaal afkoelen. Herhaal met het overige deeg.
Love to Cook