Eenvoudige en luchtige chocoladetaart

385 20 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 250 g donkere chocolade
  • 80 g suiker
  • 100 g Solo (gebruik 20 g voor het invetten)
  • 3 eieren
  • 50 g bloem
  • 1 kl bakpoeder
  • 1 snuifje zout
  1. Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt die au bain-marie met de Solo.
  2. Nadat de chocolade gesmolten is, roer je tot het mengsel glad is en laat je het afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  4. Breek de 3 eieren en scheid het eiwit van de eidooiers. Gebruik een klopper om de eidooiers met de suiker te mengen tot het geheel wit wordt.
  5. Voeg de gezeefde bloem en het bakpoeder geleidelijk aan toe en meng het geheel daarna met de gesmolten chocolade. Klop de eiwitten op met een snuifje zout tot het een stijf geheel wordt. Spatel het opgeklopte eiwit beetje bij beetje voorzichtig onder het mengsel tot je een luchtig beslag hebt.
  6. Giet het mengsel in een ingevette bakvorm (22 cm in doorsnede) en bak gedurende 10 minuten.
  7. De cake moet in het midden zacht blijven. Laat afkoelen voor je de cake uit de bakvorm haalt.
Solo
Meer inspiratie

PatisserieNagerecht