eenvoudige chili con carne

19 85 4 5
Aantal personen:
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 groene chilipepers
  • 2 el olie
  • 500 gr rundsgehakt
  • 1 el bloem
  • 800 gr gepelde tomatenblokjes
  • 1 dl vleesbouillon
  • 450 gr kidneybonen
  • zout , peper , komijn en koriander
  1. Snipper de ui en de knoflook .
  2. Snijd de chilipepers in de lengte doormidden , verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees fijn .
  3. Verhit de olie en bak het gehakt , de ui en knoflook een 8 tal min.
  4. Strooi de bloem erover en roer deze onder het gehaktmengsel .
  5. Voeg de chilipepers , tomaten en bouillon toe en kruid af met zout .
  6. Laat het mengsel ca een uurtje op laag vuur stoven .
  7. Voeg 10 min voor het einde de kidneybonen toe en kruid het geheel af met koriander , komijn zout en peper .
  8. Eet smakelijk :)
troubs