Eenvoudig appelgebakje

30 30 3 5
Aantal personen:
  • 2 vellen bladerdeeg (diepvries)
  • 2 appels
  • 1 handvol rozijnen
  • 2 eetlepels fijne griessuiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • solo
  1. Snij de velletjes bladerdeeg in twee.
  2. Snij met een mes in elk van de 4 velletjes een rechthoekje, op een centimeter van elke kant, maar snij niet helemaal door de bladerdeeg.
  3. Leg het bladerdeeg op een vel bakpapier en bak het in 15 a 20 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 180° .
  4. Schil de appels en snij ze in blokjes. Stoof ze in wat solo. Doe er de suiker en kaneel bij en tenslotte de rozijntjes.
  5. Laat het bladerdeeg wat afkoelen en haal er het ingesneden rechthoekje uit.
  6. Verdeel de appeltjes over de vier gebakjes dek af met het kleinere uitgesneden rechhoekje.
  7. Werk af met wat poedersuiker
Bie_1