Eénpansrijstgerecht

46 30 4 5
Aantal personen:
  • 200 gram rijst (2 volle koppen)
  • 1 grote ui
  • 250 gram champignons
  • 400 gram gehakt
  • 50 gram boter (of 4 EL olie)
  • 70 gram tomatenpuree
  • 0,5 liter vleesbouillon
  • 100 gram gruyere
  • 1 teentje knoflook (optioneel)
  1. De ui fijnhakken. Het teentje knofook kneuzen.
  2. De olie of de boter verhitten. De ui en de knofook hierin fruiten tot de ui zacht is.
  3. De rijst toevoegen, 4à5 minuten meebakken.
  4. Het gehakt erbij doen en de in schijfjes gesneden champignons, 3à4 minuten meebakken. Af en toe roeren.
  5. Tomatenpuree bijvoegen en de helft van de bouillon. 5à6 minuutjes zachtjes laten doorkoken
  6. De rest van de bouillon erbijdoen, zout en peper naar smaak.
  7. Het geheel weer aan de kook brengen. 10à15 minuten laten doorkoken tot alle vocht door de rijst is opgenomen.
  8. Opdienen met kaas..
riadewaele