eenpansaardappel gerecht

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 groot blik aardappelen 500 g aardappelen
  • 1 klein blik 250 g groene spersiebonen
  • 200 gram gerookt spek in blokjes
  • 1 grote ajuin
  • 1 volledige rookworst
  • 1 snuifje zout
  • 1 naar keuze zwarte peper
  • 1 naar keuze rozemarijn
  • 1 naar keuze bieslook
  • 2 grote eitjes
  • 1 klontje boter
  1. Smelt de boter in een heel grote pan.
  2. Snijd de ajuin fijn en fruit deze aan in de boter.
  3. Voeg de gerookte spekblokjes toe en bak deze gaar
  4. Zet de rookworst in voldoende water op het vuur en breng aan de kook.Bij kookpunt meteen uit het water halen en in dunne plakjes snijden.
  5. Snijd de aardappelen in schijfjes en voeg deze toe aan de ajuin en spek.
  6. Bak ze mooi bruin.
  7. Voeg de boontjes toe en schep regelmatig om.
  8. Voeg de kruiden naar keuze toe en de plakjes rookworst.
  9. Laat het geheel nog 5 minuten bakken.
  10. Neem een andere pan en bak hierin 2 spiegeleitjes.Schep het mengsel op het bord leg er een eitje bovenop
  11. en smakelijk eten
suzke77