Eendenborstfilet met zoetzure saus

8 45 0 5
Aantal personen:
  • 5 eendenborsten
  • 3 dl olijfolie
  • 1 courgette
  • kerstomaatjes
  • basillicum
  • bieslook
  • 4 sjalotten
  • dille
  • 8 el Balsamico azijn
  • 60 g boter
  • 40 g suiker
  • peper en zout
  1. Bak de eendenborsten in de olie lichtjes roze. Kruid ze met peper en zout. Haal ze uit de pan, verwijder de vetlaag en droog het vlees af.
  2. Pel de sjalotten en hak ze fijn. Breng ze in een kom samen met het vlees en de versnipperde verse kruiden.
  3. Smelt de boter in een pan, voeg de suiker toe en blijf roeren met een houten lepel tot de suiker gesmolten is. Doe er de Balsamico azijn bij.
  4. 4.Snijd de courgette middendoor en vervolgens in stukken van ongeveer 3 cm. Blancheer de stukken courgettes en versnijd ze waaiervormig. Laat ze een 10-tal minuten in de saus marineren.
  5. Versnijd het vlees en schik het op een schotel. Leg er de stukjes courgettes waaiervormig rond. Nappeer met een weinig marinade. Versier verder met toefjes tuinkruiden en kerstomaatjes.
  6. Serveer met aardappelpuree of kroketjes.
  7. Eet smakelijk.
Roland2303