Eendenborstfilet met rode portsaus

60 30 3 5
Aantal personen:
  • 2 grote eendeborstfilets
  • 2 eetl gedroogde tijm
  • 3 eetl boter(margarine)
  • 1.5 tot 2 dl rode porto
  • 1 eetl balsamicoazijn
  • 2 a 3 eetl groene peperkorrels
  1. Vel van eendenborstfilets met scherp mes in ruitpatroon inkruisen.
  2. Eendenborst bestrooien met zout, peper en tijm. In koekenpan 1 eetlepel boter
  3. verhitten. Filets op velkant ca.. 5 minuten bakken, keren en aan andere kant in ca..
  4. 1 minuut dichtschroeien. Filets uit Nemen pan.
  5. Ongeveer 3 eetlepels bakvet achterhouden, rest weggooien.
  6. Port en azijn bij in pan achtergebleven bakvet schenken en aan de kook BRENGEN.
  7. Port in ongeveer 2 minuten op Middelhoog vuur iets laten inkoken, af en toe roeren.
  8. Eendenborstfilets ongeveer. 3 minuten aan beide kanten in saus verwarmen.
  9. Uit Nemen pan en op plank leggen. Groene peper door saus roeren.
  10. Pan van de hittebron Nemen en rest van boter in kleine stukjes erdoor kloppen.
  11. Eendenborstfilets in dunne plakjes snijden en over vier borden verdelen.
  12. Saus erover schenken.
hildeke3105