eendenborst

29 15 4 5
Aantal personen:
  • 600 gr eendenborstfilet
  • 0 zout en versgemalen peper
  • 150 ml runderfond (pot )
  • 150 ml rode port
  • 1 eetl rode wijnazijn
  • 3 takjes tijm
  • 2 thl aardappelzetmeel
  1. Verwarm de oven voor op 200gr.C.
  2. Snijd het vel van de eendenborst in een ruitpatroon en bestrooi de filets met zout en peper.
  3. Bak het vlees in ca. 3 min.zonder boter op de velkant.Bak ook de andere zijde bruin en laat het vlees ca. 5 min.in de oven garen
  4. Giet het vet uit de pan,schenk het fond erin en roer het aanbaksel los.
  5. Voeg de port ,azijn en de blaadjes tijm toe.Laat de saus tot de helft inkoken,bind hem licht met aardappelzetmeel en breng op smaak met zout en peper.
  6. Snijd de eendenborstfilet evt.in plakken,verdeel ze over 4 borden en schep de saus eromheen.
  7. TIP !
  8. Serveer met gestoofde groene kool en knolseldeij - frieten,ca. 8 min.lichtbruin gebakken in wat olijfolie en bestrooid met peper en zout.
goldietje
Meer inspiratie

WildHoofdgerechtWinter